OUDERBRIEF

Vandaag stuur je de ouders per mail de onderstaande brief:

Beste ouders/verzorgers,

De komende weken bouwen wij in de klas ons eigen Muizenhuis. Voor wie het Muizenhuis nog niet kent, hier een kleine introductie.

Het Muizenhuis Project
Het Muizenhuis is een soort poppenhuis dat is gemaakt door Karina Schaapman. Het bouwwerk is drie meter hoog en twee meter breed en bestaat uit meer dan honderd kamers. Karina Schaapman maakte foto's van haar Muizenhuis en illustreerde hiermee haar gelijknamige kinderboekenserie. Inmiddels staat het Muizenhuis tentoongesteld op de kinderafdeling van de OBA in Amsterdam. De boeken werden een groot succes in binnen- en buitenland. In de boeken beleven de muisjes Sam en Julia allerlei avonturen die niet alleen heel leuk zijn, maar ook heel educatief. In de boeken is veel aandacht voor thema’s als community en inclusiviteit. Ook recycling komt uitvoerig aan bod. Het hele Muizenhuis is namelijk gemaakt van afvalmaterialen.

Helpen jullie mee?
Tijdens dit project gaan we met de klas ons eigen Muizenhuis bouwen en daar hebben we spullen voor nodig. We hebben samen een boodschappenlijstje met afvalmaterialen gemaakt, die de kinderen van thuis kunnen meenemen. Denk daarbij aan melkpakken, doppen, stukjes cadeaupapier, knopen, luciferdoosjes etc. Maar het belangrijkste dat ieder kind moet meenemen is een kartonnen doos. Een verzenddoos of schoenendoos is perfect. In deze doos wordt namelijk de Muizenkamer gemaakt.

De kinderen hebben er zin in, alvast bedankt voor jullie hulp!


Groeten,….


P.S. Wanneer je meer informatie over het Muizenhuis wilt, kun je dit vinden op www.hetmuizenhuis.nl