IN DE BIBLIOTHEEK

Het originele Muizenhuis is niet langer te bewonderen in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Dit indrukwekkende bouwwerk van twee meter breed en drie meter hoog heeft er tien jaar gestaan, van 2012 tot januari 2022. Het bestaat uit meer dan honderd kamers, gangen, fabrieken, winkels en buitenruimtes. Karina heeft er drie jaar onafgebroken aan gewerkt voordat het af was. Het eerste boek van het Muizenhuis speelt zich af in dit Muizenhuis. Sinds februari 2022 is het Muizenhuis terug bij haar maker. Karina Schaapman zal de komende maanden het Muizenhuis renoveren. Waar en wanneer het weer te zien zal zijn is nu nog onbekend. Bezoek in de tussentijd vooral ons Mini Museum, waar talloze andere originele Muizenhuizen te bewonderen zijn!

bekijk het mini museum

KOM JE MET DE AUTO?

Het Mini Museum ligt in het hart van de Jordaan. Hier is het lastig om een parkeerplek te vinden, en parkeren in het centrum van Amsterdam kan erg duur zijn. Parkeren rondom de winkel kan je het beste doen in de Westerstraat. Wil je wel met de auto, maar klinkt bovenstaande niet aanlokkelijk? Probeer dan eens een P+R aan de rand van Amsterdam, en ga vanaf daar met het openbaar vervoer. Zo zie je ook wat meer van onze mooie hoofdstad.

KOM JE MET HET OV?

Het Mini Museum is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station is het voor volwassenen 15 minuten lopen. De wandelroute loopt door de populaire winkelstraat de Haarlemmerstraat of langs de mooiste gracht van Amsterdam, de Brouwersgracht. Met tram 3, 5, 13, 17 of bus 18 en 21 kom je vanaf het Centraal Station ook vlak bij de winkel. Tramhaltes in de buurt zijn Marnixplein en Westermarkt. Plan jouw route met behulp van de handige OV-routeplanner.

plan mijn route

TOEGANKELIJKHEID

Het Mini Museum in hartje Jordaan is gevestigd in een oud pand. De ingang heeft een lage drempel (5 cm) en de deur is ongeveer 80 cm breed. Tot nu toe is het altijd gelukt met rolstoelen.
Twijfel je toch, of wil je even overleggen? Je kan altijd mailen naar info@hetmuizenhuis.nl